Top Podcasts:

   dEUS podcast
- dEUS podcast

   De Afrekening
- De Afrekening

   Dikke Zever
- Dikke Zever

   The Knightcast
- The Knightcast

   deBuren
- deBuren

   De Grote PVdV Ochtendshow
- Langs Vlaamse Wegen

- De vrouw die...
- Bert's Bicky Route
- AMUZ
- Wack Attack
- Bootleg Bar
- Geekcast
- ARL liga
- Dag Pieter
- Belgium FM
- Naast de kwestie
- StudioPod
- Afrekening
- BZB
- Stadsdichters
- BCP Show
- Ik en m'n Lada
- Eerste Minister
- De Herlezer
- Belgium FM
- Wooord
- Stadsdichter Gent
- Stadsdichters


Franstalige:
- Premier Ministre
- Blogging The News
- Macgeneration
- France Podcast


Internationale:
- The TartanPodcast
- Daily Source Code
- This WEEK in TECH
- Alternative Hip-Hop Lounge
- The MacCastOm deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.


Apple introduceert de nieuwe U2 iPod

U2 iPodApple introduceert de nieuwe iPod U2 Special Edition als onderdeel van de samenwerking tussen Apple, U2 en UMG (Universal Music Group). De nieuwe U2 iPod is gebaseerd op de vijfde generatie iPod. De iPod U2 heeft een opslagcapaciteit van 30 GB en biedt ruimte voor 7500 muzieknummers, 25.000 foto's of meer dan 75 uur aan videomateriaal. Net als de originele iPod U2 uit 2004, heeft deze nieuwe iPod een opvallende, zwarte behuizing en een rood Click Wheel. De nieuwe iPod U2 heeft evenwel een groter en haarscherp kleurenscherm waarop je videoclips en eigen videomateriaal kan bekijken en is 3 keer dunner dan voorheen.

Een leuk extraatje zijn de gegraveerde handtekeningen van de bandleden van U2 op de keerzijde van de iPod U2. Klanten die de U2 iPod aankopen, krijgen via de iTunes Music Store tevens dertig minuten exclusief videomateriaal van U2, een soort van virtuele 'backstage pas'. De nieuwe U2 iPod is verkrijgbaar voor 359 euro inclusief BTW.

'We vinden het fantastisch om te blijven samenwerken met n van 's werelds beste bands. Fans van U2 krijgen dan ook een speciale versie van de beste digitale muziekspeler ter wereld', aldus Greg Joswiak, Vice President Worldwide iPod Product Marketing van Apple. 'Met zijn opvallend nieuw design, waaronder een volledig zwarte behuizing van roestvrij staal, wordt de nieuwe U2 iPod gegarandeerd een grote hit.'

De iPod U2 vult de rest van de iPod-familie aan: iPod shuffle 512 MB (79 euro) of 1 GB (109 euro), iPod nano in zwart of wit van 1 GB (159 euro), 2 GB (209 euro) en 4 GB (259 euro), en iPod 30 GB (329 euro) en 60 GB (449 euro) in zwart of wit. Apple verkocht inmiddels al meer dan 50 miljoen iPods. Voor de iPod zijn er al meer dan 2000 accessoires verkrijgbaar, van de meest trendy draagtassen en beschermhoesjes, armbanden enz. tot specifieke luidsprekers, integratiekits voor in de auto en talloze andere nuttige en leuke accessories die de iPod een sterke toegevoegde waarde geven.

Elke iPod werkt naadloos samen met iTunes en de iTunes Music Store. Net als elke andere iPod, geeft de iPod U2 elke concurrent het nakijken dankzij zijn volstrekt automatische synchronisatie via iTunes van al je muziek, foto?s, podcasts en video's op je pc of Mac telkens als je de iPod U2 aansluit op je computer. De batterij van de nieuwe U2 iPod heeft een gebruiksduur van 14 uur bij het afspelen van muziek.*

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe 30 GB iPod U2 is vanaf midden juni verkrijgbaar via de online Apple Store - www.apple.com/belgiumflstore - en bij de erkende Apple resellers zoals S&S voor een adviesprijs van 359 euro inclusief BTW. De nieuwe U2 iPod wordt geleverd met een koptelefoon met oordopjes, een USB 2.0-kabel, een draagtasje en een dockaccessoire. Klanten krijgen bij aankoop van de U2 iPod ook een coupon voor dertig minuten exclusief videomateriaal van U2, dat kan worden gedownload bij de iTunes Music Store.**

Voor gebruik van de iPod is een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.3.9 of hoger en iTunes 6 vereist, of een Windows-pc met een USB 2.0-poort, Windows 2000 of Windows XP Home of Professional (SP2) en iTunes 6.

* De iPod U2 wordt geleverd met heroplaadbare batterijen die na intensief en veelvuldig gebruik eventueel aan vervanging toe zijn. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen is afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Surf voor meer informatie naar www.apple.com/benl/batteries

De opslagcapaciteit voor muziek is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de opslagcapaciteit voor videomateriaal is gebaseerd op 750-Kbps H.264 gecombineerd met 128-Kbps audio; en de opslagcapaciteit voor foto's is gebaseerd op foto's die vanuit iTunes zijn gekopieerd en op de iPod kunnen worden weergegeven.

** Niet in alle landen beschikbaar.

U2 werd opgericht in 1978 in Dublin, de woonplaats van de bandleden, en heeft nog steeds dezelfde bezetting: Bono, Larry Mullen, Adam Clayton en The Edge. De band verkocht wereldwijd al meer dan 130 miljoen platen en heeft inmiddels een ijzersterke reputatie opgebouwd als n van de grootste rock 'n' roll-bands ter wereld. U2 heeft in zijn lange loopbaan 22 Grammy's verzameld, waarvan acht voor hun laatste studioalbum, How To Dismantle An Atomic Bomb (2004), en waaronder een tweede Grammy in de categorie "Album van het jaar". De band, die onverminderd blijft innoveren en inspireren, is net zo populair vanwege hun legendarisch liveshows als vanwege hun baanbrekende albums en trekt al vele jaren een enthousiast publiek in voetbalstadions en kleine zaaltjes overal ter wereld. Tijdens de recordbrekende Vertigo 2005-2006 Tour trad U2 op voor meer dan drie miljoen fans in meer dan 25 landen. Universal Music Group (UMG) is de grootste platenmaatschappij van dit moment. Het bedrijf bezit labels en heeft licentiehouders in 75 landen. En van de dochters van UMG is de Universal Music Publishing Group, een van de grootste internationale muziekuitgevers. Universal Music Group maakt deel uit van Vivendi, een wereldwijd media- en communicatieconcern.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.

Reacties:
mp 3 speler! :

En duur!!! Verschrikkelijk duur!
vrijdag 09 juni 2006 21:37:07
Reactie toevoegen:
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.