Top Podcasts:

   dEUS podcast
- dEUS podcast

   De Afrekening
- De Afrekening

   Dikke Zever
- Dikke Zever

   The Knightcast
- The Knightcast

   deBuren
- deBuren

   De Grote PVdV Ochtendshow
- Langs Vlaamse Wegen

- De vrouw die...
- Bert's Bicky Route
- AMUZ
- Wack Attack
- Bootleg Bar
- Geekcast
- ARL liga
- Dag Pieter
- Belgium FM
- Naast de kwestie
- StudioPod
- Afrekening
- BZB
- Stadsdichters
- BCP Show
- Ik en m'n Lada
- Eerste Minister
- De Herlezer
- Belgium FM
- Wooord
- Stadsdichter Gent
- Stadsdichters


Franstalige:
- Premier Ministre
- Blogging The News
- Macgeneration
- France Podcast


Internationale:
- The TartanPodcast
- Daily Source Code
- This WEEK in TECH
- Alternative Hip-Hop Lounge
- The MacCastOm deze banner te kunnen bekijken, moet je Adobe Flash player installeren.


Apple verkoopt meer iPods dan ooit.

Apple heeft het afgelopen kwartaal ruim 2 miljoen iPods meer verkocht dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat betekent een stijging van maar liefst 32 procent.

Apple is het absoluut oneens met berichten alsof de iPod-verkoop aan het verzwakken is. Ook beursanalisten zijn unaniem enthousiast over de aangekondigde resultaten. Zij hadden 'amper' 7,5 miljoen verkochte iPods verwacht, maar in werkelijkheid scoren ze dus veel beter met 8,1 miljoen stuks.

Maar ook de verkoopcijfers van Apple's Macintosh computers waren nooit eerder zo hoog. In zijn 30-jarig bestaan verkocht Apple nooit eerder zoveel computers in 1 kwartaal als de 1,33 miljoen verkochte Macs die we het afgelopen kwartaal verkochten. Een uitblinker is Apple's nieuwe consumentennotebook, de MacBook, die alleen al in de VS 12% marktaandeel haalt van alle verkochte notebooks. En dit is wel degelijk 12% en niet 1.2%. Ook andere computerbouwers merken dat de verkoop van notebooks stilaan de bovenhand neemt op desktopcomputers en Apple zet hierin de toon met de MacBook. Ook kunnen alle nieuwe Macs zowel Mac OS X als Windows XP kunnen draaien, waardoor de Mac vandaag voor 100% compatibel is en verkrijgbaar vanaf 629 euro, wat meteen ook het vooroordeel over het dure imago van Apple wegneemt.

Het afgelopen kwartaal was het tweede beste kwartaal ooit in de hele geschiedenis van Apple met een winststijging van maar liefst 48% en een omzetstijging van 24%.

Samengevat behaalde Apple het afgelopen kwartaal een fantastisch resultaat waarbij zowel onze Mac-business (goed voor 55% van onze omzetcijfers) en de iPod-verkoop een sterke groei kenden. Beursanalisten zijn het hierover trouwens over eens.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties.
Reactie toevoegen:
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.